Minor
Tweede Wereldoorlog educatie - Wereldoorlogen

De 20e eeuw, gekenmerkt door de Wereldoorlogen en daarmee een periode van ongekende verwoesting, vernietiging en miljoenen slachtoffers. Toch kan oorlog meer zijn dan lijden en sterven, zelfs van genieten. Ook zijn gebeurtenissen en ontwikkelingen van toen in vele opzichten verbonden met onze wereld van nu!

In de Minor Wereldoorlogen wordt je dit duidelijk! De Minor Wereldoorlogen is een variant van de Minor Tweede Wereldoorlog educatie, uitgangspunten en opzet zijn hetzelfde: leren van ervaringen, op authentieke locaties, in de context in een zeer gevarieerd aantrekkelijk programma.De Minor Wereldoorlogen wordt aangeboden in periode C/D van het studiejaar en is geschikt voor zowel Deeltijd als Voltijd deelnemers. Het programma bestaat uit plenaire bijeenkomsten (5 EC), excursies Nederland (10 EC), excursies buitenland* (15 EC). Download of bekijk de folder.

*In de excursielijn buitenland (Belgie/Frankrijk, Duitsland) bezoek je o.a. slagvelden van de Wereldoorlogen, concentratiekampen en bijzondere locaties ten tijde van nazi Duitsland, Hitlers Derde Rijk.